top of page

over
Lieke

Lange

Auteur Lieke Lange helpt zorgorganisaties aan een maatwerkprogramma, zodat talenten de switch kunnen maken naar de zorg.

 

Met haar ruime ervaring en creativiteit komt ze tot een verassende aanpak.

 

Hoe dat ook voor jouw organisatie werkt, lees je in haar boek.

Auteur Lieke Lange HR professional en management consultant

I

Ik ben geboren in een Brabants dorp.
Na mijn studie HRM en Loopbaanbegeleiding wilde ik naar het buitenland.

 

Ik koos voor Londen.

 

In Engeland switchten mensen makkelijk tussen carrières. Bij het ontslag kregen ze eenmalig een zak geld mee en daar moesten ze het mee doen.

 

Het leek een keihard systeem, maar ik zag hierdoor veel creativiteit en initiatief ontstaan. Een naaste collega switchte van loopbaanadviseur naar kioskhouder.

 

Dat zette me aan het denken.

 

Was het Nederlandse stelsel misschien rigide en beklemmend?

Na terugkeer uit Londen heb ik meer dan twintig jaar bij verschillende organisaties gewerkt als hr-professional. Super mooi werk.

 

Ik ben nieuwsgierig aangelegd en heb makkelijk contact met zowel de schoonmaker als de bestuurder.

Ik ben begonnen bij een multinational, maar switchte al snel naar de zorg. Of het overlijden van mijn gehandicapte broertje (ik was toen acht jaar) de reden van deze keuze was, weet ik niet. Zijn overlijden heeft me mede gevormd tot wie ik nu ben.

Mijn drijfveer
 

Als hr-professional zag en hoorde ik het iedere dag. Mensen die graag in de zorg willen werken, maar niet het juiste diploma hebben. Mensen die willen overstappen, maar tegen een muur aanlopen bij de zorginstellingen, omdat er alleen vacatures zijn voor mensen met een diploma: ‘We hebben mensen nodig die snel aan de slag kunnen, anders hebben we niets aan je.’

Ik verbaasde me erover dat het zo moeilijk was om te switchen van een ander beroep naar de zorg. En het was zonde van het talent en al die gemotiveerde mensen!  

Ik bedacht een maatwerkprogramma voor volwassenen: het Carrière Switch Traject. Vanaf dag 1 was het duidelijk dat het project een groot succes was. Minister Hugo de Jonge van het ministerie van VWS kwam op bezoek. En het project won de Nationale HR Award 2018.

Onze maatschappij verandert snel. We moeten en willen langer werken. Toch denken we nog steeds in de vakjes van ons verouderde systeem.

 

Het Carrière Switch Traject voldoet aan de wens van gemotiveerde volwassenen die willen overstappen naar de zorg en aan de wens van de zorgsector om gekwalificeerde professionals in bezit van een diploma op de werkvloer te hebben.

 

Stop met het denken in hokjes en doe wat nodig is!

Mijn boek 'CARRIÈRE SWITCH biedt een stappenplan voor managers en HR-professionals,

om doeltreffend het personeelstekort aan te pakken.

Wellicht een mooie start om nader met elkaar aan de slag te gaan!


 

Graag tot ziens,

Lieke

 

 

Lieke@llco.nl 

06 2396 1495

bottom of page